Mancare de cartofi cu pui si usturoi

de Brindusa in Pui, 5 Mar 2011 | 22296 vizualizari

 

Toata lumea stie ca-mi place mancarea Indiana. Si cea Italiana. Si cea Chinezeasca. De aceea blogul meu e plin cu astfel de retete. Putine sunt mancarurile Romanesti pe care le fac si mai putine cele pe care le mananc. Asta pentru ca in marea lor majoritate sunt facute cu carne de porc sau cu ceapa prajita. Nu sunt prietena cu nici una dintre ele.

Din cand in cand insa, mai ales la insistentele sotului meu, trebuie sa revin la basic-ul bucatariei romanesti. Spre bucuria mea, am invatat reteta aceasta de mancare de cartofi de la soacra mea. Nu contine nici fir de ceapa prajita. Si este foarte buna. Sa v-o spun si voua.

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne de pui (eu am avut piept) taiata bucati medii
  • 2 kg de cartofi, curatati si taiati cuburi mari
  • 1 capatana mare de usturoi (cam 10 catei), curatata
  • 4 linguri de ulei de porumb
  • 3 linguri pasta de tomate
  • apa
  • sare dupa gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de cartofi cu pui si usturoi:

Taie usturoiul feliute

Incalzeste uleiul bine 

Pune usturoiul si lasa-l 1-2 minute. Ai grija sa nu se arda

Adauga carnea (stearsa de apa cu prosoape de hartie) si las-o 2-3 minute pe fiecare  parte sa prinda putina culoare

Pune apa, numai cat sa acopere carnea. Pune un capac si lasa  sa fiarba la foc mic, pana ce carnea e aproape facuta

Adauga cartofii si putina sare si lasa la fiert. 

Cand si acestia sunt aproape gata pune pasta de tomate amestecata cu putina apa (poti folosi sosul din cratita, daca ti se pare ca e prea multa zeama)

Mai lasa la fiert 5 minute, ca sa se formeze sosul.

Mancarea se mananca alaturi de salata (verde sau muraturi)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi cu pui si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute albe(fierte) cu sos alb